Appartement Urban Residences Rotterdam

Veelgestelde vragen Rotterdam

Reserveringen en tarieven

Tot 7 dagen voor aankomst kunt u gratis annuleren of omboeken. Na check-in is de boeking niet meer te wijzigen. Bij een no-show wordt het gehele verblijf doorbelast.

Tot 7 dagen voor aankomst gratis te annuleren of om te boeken. Na check-in niet meer te wijzigen. Bij een no-show wordt het hele verblijf doorbelast.

Non-Refundable of Early Bird reserveringen kunnen alleen in de eerste 24 uur na het boeken kosteloos worden gewijzigd of geannuleerd. Bij een no-show wordt het hele verblijf doorbelast.

Indien u direct bij Urban Residences gereserveerd heeft, kunt u ons hiervoor bellen of mailen. Heeft u via een derde partij geboekt (bijvoorbeeld Airbnb of Booking.com), neem dan contact op met hun klantenservice.

De gemeente heeft bepaald dat de toeristenbelasting voor 2022, 6,5% bedraagt van de kamerprijs per nacht. Bij check-in zullen wij u vragen deze te voldoen.

Zeker, u kunt rechtstreeks contact opnemen met de receptie voor een gepersonaliseerde voucher.

Het is in vele gevallen niet mogelijk om een extra bed te plaatsen dit gezien elk kamer type een maximum aantal gasten mag verwelkomen. Voor meer informatie verwijzen we u door om direct contact op te nemen met onze receptie per email of telefonisch.
Het is niet toegestaan om op de banken te slapen, met uitzondering van de uitklapbare bedbanken in de family suites. Het is niet toegestaan om zelf matrassen/luchtbedden mee te nemen voor kinderen boven de 6 jaar en/of volwassenen.
Een baby bedje kan vooraf geboekt worden voor €15,- per nacht. (0-2 jaar)

Onze appartementen zijn standaard ingericht met een tweepersoons boxspring bed. Wil je liever gebruik maken van 2 eenpersoons bedden? Voor een eenmalige toeslag van €15 maken wij dit voor je in orde. Bedbanken kunnen niet gesplitst worden, maar er liggen wel eenpersoons dekbedden op.

Onze appartementen hebben 2 afgescheiden slaapruimte met 2 tweepersoons boxspring bedden.
Onze suites zijn als studio ingericht, deze hebben geen slaapkamers.
Onze family suites is een grote studio met 1 boxspring

Nee helaas niet, alle gasten dienen 25 jaar of ouder te zijn. Wanneer u reist met uw kind is dit uiteraard geen probleem.

Onze studio’s zijn gesitueerd op de 5e tm de 13e verdieping.
Onze family suites zijn gesitueerd op de 7e tm de 13e verdieping.
Onze appartementen zijn gesitueerd op de 14e tm de 18e verdieping.
Onze penthouses zijn gesitueerd op de 19e verdieping.
Ons Appartementen Hotel is gesitueerd direct naast de Bijenkorf en aan de winkelstraten.
Al onze studio’s en appartementen hebben uitzicht over het prachtige Rotterdam.

Wij bieden diverse services aan op dit gebied, of het nou om slingers & ballonnen gaat of om een romantische kamer met rozenblaadjes, er is van alles mogelijk (tegen een kleine vergoeding). Hou hiervoor onze mail in de gaten die we een paar dagen voor aankomst versturen, daarin kan je je verblijf helemaal personaliseren! Mail niet ontvangen? Wellicht is deze in uw spam berichten box terecht gekomen? Mail geheel niet ontvangen? Neem dan direct contact op met onze receptie per mail of telefonisch en wij zullen dit in uw boeking toevoegen. Het resterende bedrag zal moeten worden voldaan direct bij Check-in.

Al onze appartementen zijn uitgerust met een vloerverkoelingssysteem voor in de zomer. Dit werkt niet als een airco, maar geeft toch een aantal graden verkoeling, zeker in combinatie met de blinderende gordijnen.

Betalingen

Mocht je nog niet online voor je reservering betaald hebben tijdens het boekingsproces, dan wordt het bedrag van de reservering exclusief toeristenbelasting op de dag van boeking afgeschreven van je creditcard. Op onze site kan je overigens ook met iDeal betalen.
Indien u via een derde partij hebben geboekt kan het voorkomen dat u het gehele verblijf nog moet voldoen bij aankomst. Wij accepteren geen cash betalingen. U kunt de reservering voldoen per pin of credit card.

Dat is mogelijk, de boeker dient dan wel van tevoren de online check-in procedure te voltooien.

Wij behouden het recht een borg te vragen tijdens uw verblijf. De hoogte is afhankelijk van het kamertype:

  • Suite | Corner Studio | Family Suite: €300,-
  • Apartment | Large Apartment: €500,-
  • Penthouse | Large Penthouse: €1000,-

Houd hier rekening mee bij aankomst! De borg kan contant worden voldaan, worden gepind of met een geldige credit card welke op uw naam staat en u ook mee dient te nemen .
Wanneer u dit bedrag heeft gepind zit er een vertraging in het retourneren in van een aantal werkdagen. Dit zal worden terug gestort op de kaart waarmee u heeft betaald (mits er niet is voldaan aan onze huisregels).
Wanneer u dit bedrag cash heeft voldaan kunt u dit bij Check-out retour ontvangen (mits er niet is voldaan aan onze huisregels).
Huisregels kunt u vinden op onze website en in ons Appartementen Hotel.

Aankomst

Inchecken is mogelijk vanaf 15:00 uur. Een vroegere check-in is alleen mogelijk onder voorbehoud van beschikbaarheid en kan niet vooraf bevestigd worden. Wanneer u zeker wilt zijn van een vroege check-in raden wij u aan de nacht ervoor de reserveren (1 nacht extra) met hierbij de notitie hoe laat u verwacht te arriveren.
Indien u na 21.00 uur arriveert vernemen wij het graag vooraf. Wij zullen ervoor zorgen dat onze beveiliging over alle informatie beschikt en u alsnog kan inchecken.

Indien u na 21.00 uur arriveert vernemen wij het graag vooraf. Wij zullen ervoor zorgen dat onze beveiliging over alle informatie beschikt en u alsnog kunt inchecken.

Urban Residences is goed te bereiken met de auto, taxi en openbaar vervoer (op 5 minuten loopafstand van het Centraal Station Rotterdam).

Hoe dichter de parkeerfaciliteit in het centrum gelegen is, hoe hoger het uurtarief. Er zijn in het centrum geen gratis parkeerplaatsen.
Urban Residences Rotterdam beschikt over een parkeergarage in het gebouw. Houdt hiervoor uw email in de gaten. Enkele dagen voor aankomst ontvangt u een email waarin u extra’s bij kunt boeken. Zo ook parking. Wij Zetten dan uw telefoon nummer samen met uw naam in het parkeer systeem. U ontvangt van ons 2 telefoonnummers welke gekoppeld zijn aan het door u doorgegeven telefoon nummer (let op dat u het telefoon nummer door geeft waar u ook ter plekke mee kunt bellen).
De parking kunt u vinden links naast de hoofdingang van ons Appartementen Hotel.
Wanneer u met de auto voor de deuren staat belt u het eerste telefoon nummer. De Auto lift deuren gaan open. Let op uw spiegels en de maximale lengte x breedte x hoogte en x KG van uw auto.
4.90m x 2.40m x 2.00m x 3.000kg. Wanneer uw auto niet binnen deze maten valt raden wij u aan te parkeren bij het naastgelegen Qpark.
Wanneer u niet vooraf de parking heeft gereserveerd kan dit ook bij check-in. Vraag er naar bij onze receptie (let op dit kan alleen binnen receptie openingstijden).
Kosten voor de parking bedragen €27,50 per nacht.

Er wordt geen shuttle-service aangeboden vanuit Urban Residences. De receptie helpt je natuurlijk graag bij het regelen van uw vervoer of taxi service vanaf diverse vliegvelden of stations.

In een studio of appartement zijn handdoeken, keukendoeken, linnengoed en toiletpapier voorzien. U hoeft hiervan zelf niets mee te nemen. U bent natuurlijk vrij om, naast je normale reisbagage, bijvoorbeeld etenswaren en dranken mee te nemen. Het koffiesysteem wat wij hanteren is van Nespresso en u ontvangt een gratis welkomst pakketje met cups hiervoor.

Tijdens mijn verblijf

Urban Residences biedt geen ontbijt aan. Alle appartementen of studio’s zijn uitgerust met een volledige keuken met koelkast (geen diepvries), oven en kookplaat. De keuken is voorzien van een ruime sortering aan pannen, glazen, aardewerk, bestek, kortom alles wat u nodig hebt om een lekkere maaltijd te bereiden.

Bij verblijven van 2 dagen wordt geen schoonmaak gedaan. Bij 3 dagen krijgt uw appartement/studio een “opfrisbeurt”: schone handdoeken, aanvulling toiletpapier en het afval wordt weggehaald. Bij verblijven van 4 dagen of langer krijgt je appartement tussentijdse schoonmaak.

Elk appartement beschikt over een eigen wasmachine en droger. Bij de receptie kan je waspods kopen, of je neemt je eigen wasmiddel mee! Een strijkplank en strijkijzer kan je ook in je appartement vinden
Wanneer u in een studio of een family suite verblijft kunt u gebruik maken van onze algemene wasmachines en drogers op onze -1 verdieping. U kunt hiervoor wasmunten kopen bij onze receptie. In dit apparaat wordt automatisch al wasmiddel toegevoegd.

Alle kamers en openbare ruimtes zijn 100% rookvrij. U kunt roken op uw balkon. Let op dat u het appartement rookvrij aflevert. Wanneer u op het balkon rook raden wij u hierdoor aan de balkon deur te sluiten.
Uitsluitend roken van sigaren en/of sigaretten zijn toegestaan. Soft drugs is streng verboden!

Al onze studio’s en appartementen hebben een privé balkon. Let wel op uw buren met betrekking tot overlast.

Nee, huisdieren zijn niet toegestaan in ons gebouw (ook geen hele kleine).

Wij beschikken niet over een speciale mindervaliden kamer. Al onze kamers zijn bereikbaar voor minder validen. Echter kan men niet met een rolstoel naar het balkon of de douche in.
Ook beschikken onze kamers niet over extra steunen bij het toilet e.d.
Voor meer informatie raad ik u aan contact op te nemen met onze receptie.

We beschikken over twee liften waarbij alle verdiepingen te bereiken zijn.

De receptie is open van maandag t/m zondag tussen 9.00u – 21.00u.

Wij beschikken over Urban Residence fietsen! U kunt deze huren bij onze receptie.

Vertrek

De maximale check-out tijd is 11:00 uur. Een vroege uitcheck buiten onze openingstijden van de receptie is geen enkel probleem, geef dit even aan bij receptie zodat jullie er voor kunnen zorgen dat alles is voldaan en u gebruik kunt maken van onze check-out postbak.

De maximale check-out tijd is 11:00 uur. Een vroege uitcheck buiten onze openingstijden van de receptie is geen enkel probleem, geef dit even aan bij receptie zodat jullie er voor kunnen zorgen dat alles is voldaan en u gebruik kunt maken van onze check-out postbak.

Bij flexibele reserveringen kan de reservering worden gewijzigd tot 7 dagen voor check-in. Daarna kan de reservering niet worden aangepast (tenzij er wordt verlengd natuurlijk). Bij niet-restitueerbare tarieven kan de reservering niet worden aangepast.

We zijn nooit verantwoordelijk voor vergeten en/of zoekgeraakte items. We kunnen niets garanderen, maar alles wat we vinden bewaren we maximaal 3 maanden. Als u een specifiek item vergeten bent, neem dan contact op met de receptie, dan kunnen we het na verificatie opsturen tegen verzendkosten.

Jazeker, bij het uitchecken sturen wij de factuur van het verblijf en betalingen naar het opgegeven email-adres. Desgewenst kan dit ook op een bedrijfsnaam. Gesplitste facturen (voor bijvoorbeeld kamergenoten) kunnen we alleen verzorgen indien de betalingen ook apart hebben plaatsgevonden.

Dit is geen enkel probleem, maar zorg wel dat u de bagage hebt opgehaald voordat onze receptie sluit.

Corona FAQ

De gezondheid van onze medewerkers en gasten staat bij ons hoog in het vaandel. En daarom hebben we verschillende maatregelen genomen. Zo hebben we onze hygiëneregels aangepast en zijn we extra alert op de gezondheid van onze medewerkers en gasten. Dit betekent ook dat we geen hand meer geven bij de receptie of op enig ander moment. Daarnaast stimuleren we onze gasten en medewerkers om de richtlijnen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid & Milieu) te volgen. Verder hebben we ons schoonmaakprotocol aangescherpt en worden nu alle ruimtes inclusief wasgoed schoongemaakt door een erkend extern hygiënebedrijf.

Om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, vragen wij u om tijdens uw verblijf bij ons volledig aan onze regels te voldoen. In openbare ruimtes, inclusief de lift, moeten te allen tijde gezichtsmaskers worden gedragen. Bij het inchecken vragen we één gast om de balie te benaderen met de iD-kaarten van alle leden, op dezelfde manier bij het uitchecken, slechts één gast om 1,5 meter afstand te houden.

We vragen maximaal 2 gasten per keer in onze liften en voor gasten om het meegeleverde handdesinfectiemiddel te gebruiken bij het betreden van het pand.

We hebben een flexibeler tarief samengesteld waardoor u nu de kans krijgt om 24 uur van tevoren te annuleren en ons semi-flexibele tarief nu met 10% korting en een annuleringsbeleid van maximaal 7 dagen. Als u uw reservering wilt annuleren, neem dan rechtstreeks contact met ons op of als u via een derde partij heeft geboekt, neem dan contact op met de derde partij om uw verblijf te annuleren of te wijzigen.

U krijgt uw geld niet terug als u annuleert. Wij raden u aan om contact op te nemen met uw reisverzekering als u wilt weten of zij dit vergoeden.

We serveren geen ontbijt of diner, maar in onze appartementen hebben we kook-, koelkast- en koffiefaciliteiten. In beide Urban Residences-eigendommen hebben we een uitgebreide lijst met onze favoriete lokale afhaal- en ontbijtopties. Neem voor uw verblijf contact met ons op om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Ondanks de recente maatregelen is er nog veel te zien en te doen!

Restaurants, terrassen, bioscopen en museums zijn allemaal weer geopend, zij het met lichte restricties.

In Maastricht beleef je het prachtig aangelegde Limburgse heuvellandschap te voet of met de fiets! Maak een wandeling door de stad en bewonder traditionele en prachtige architectuur! ‘S Avonds bestel je een lekkere maaltijd aan de deur met film! Of geniet van één van de vele heerlijke culinaire opties die Maastricht rijk is.

Rotterdam heeft nog veel te bieden! Huur een fiets en bewonder de stad en haar architectuur! Veel slagers, bakkerijen en lokale voedselhandelaars blijven open en velen hebben lokale producten buiten hun winkel neergezet! Maak een wandeling door de stad en geniet van enkele van Rotterdam’s favoriete culinaire opties. Of bestel ’s avonds een afhaalmaaltijd van een van onze favorieten en sluit uw dag af met wat Netflix.

De overheid geeft dagelijks updates over de maatregelen die zij neemt om de verspreiding van het virus tegen te gaan. We volgen de website van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid & Milieu) om op de hoogte te blijven: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel.